Split billing

Deze optie geeft u de mogelijkheid om de kosten voor het gebruik van uw laadstation thuis door te rekenen aan uw werkgever of uw eigen firma.

Onze Split Billing optie

De verrekening van laadkosten (split-billing) is een belangrijk aspect van elektrisch rijden. Vele elektrische wagens zijn immers fleet- of leasingwagens en de gebruikskosten dienen aangerekend te kunnen worden aan het bedrijf of aan uw eigen firma.

De geconnecteerde laadstations van EDI beschikken over een energiemeter voor de verrekening van de stroom.

Hierdoor kunnen de kosten voor laadtransacties gescheiden worden van de kosten van het huishoudelijk energieverbruik en aangerekend worden aan de werkgever. Om de split-billing dienst te activeren, dient u uw intelligente laadstation te registreren. De kost voor ‘split-billing’ is €7 per maand, exclusief btw voor een privaat laadstation.

Split Billing functie configureren
Image VD Fin

De kostenverdeling

Uw energiefactuur verhoogt natuurlijk door het laden van uw elektrische wagen. Indien uw werkgever aan de kosten bijdraagt, registreert het EDI-laadstation de kosten van uw verbruik. EDI factureert vervolgens de transacties aan uw werkgever en u wordt maandelijks automatisch terugbetaald.

De eerste maal kan dit 4 tot 6 weken duren, nadien is dit een maandelijkse wisselwerking. Uw werkgever betaalt de factuur en u wordt vergoed voor de vorige maand.

Onze meest gekozen tarieven

Wij hebben een brede keuze aan tarieven waaruit u kunt kiezen (min 0.19€/kWh tot max 0.70€/kWh).

 • “Creg” tarief *
 • 0,30€/kWh
 • 0,70€/kWh

* Gezien de schommelende energieprijzen en om zo dicht mogelijk bij de marktrealiteit te blijven, herziet EDI dit tarief maandelijks op basis van het laatste tarief dat door de Belgische Commissie voor Regulering van de Elektriciteit en het Gas (CREG) wordt gepubliceerd. Dit tarief wordt maandelijks vastgesteld en geldt voor alle laadsessies van de desbetreffende maand.

Eindbeeld

Split Billing functie configureren

Om de split billing functie te kunnen configureren en zowel de facturatie aan de ene kant als de terugbetaling aan de andere kant uit te voeren, hebben we het volgende nodig:

 • Pictogram automatische terugbetaling

  Rekening nummer van uw bedrijf

  Indien u kiest voor domiciliëring.

 • icoon Terminals overal

  Uw prive rekeningnummer

  Voor de terugbetalingen.

Let op dit moeten 2 verschillende rekeningnummers zijn.

U kan uw keuze van tarief samen met uw rekeningnummers doorgeven