Laadoplossingen voor elektrische wagens en plug-in hybrides voor thuis en op het werk  


Geschikt voor alle elektrische wagens en plug-in hybrides


Automatische terugbetaling (split billing) van de thuislaadkosten (met geconnecteerde laadstations)


EDI biedt een totaaloplossing : wij begeleiden u van de gratis audit van uw elektriciteitsaansluiting tot de keuring van uw installatie!

Nieuwe fiscale aftrekmogelijkheden voor laadinfrastructuur

Tot 45% voor particulieren en tot 150% voor bedrijven!

Meer weten Pijl-icoon

Ontdek onze laadstations

Onze laadstations zijn ontworpen om te beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsvereisten en optimaal te functioneren. Al onze laadoplossingen voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften.

Neem contact met ons op voor een gepersonaliseerde offerte en een laadstation op maat van uw specifieke behoeften en situatie. De prijs van een installatie kan variëren afhankelijk van (onder andere) uw bestaande elektrische infrastructuur.

 • Afbeelding van een EDI geconnecteerd laadstation

  Intelligent geconnecteerd laadstation

  • Geschikt voor alle types (PH)EV
  • Monofasig en driefasig
  • Modulair vermogen tot 22 kW
  • Beschikbaar met of zonder vaste laadkabel (stekker)
  • Zowel muur- als paalmontage mogelijk
  • Intelligent laadstation met toegang tot het EDI platform voor een compleet beheer van uw laadpunt(en) en laadpass(en)
  • Split billing

  Laadstation vanaf 1075 € + installatie

  Vraag een offerte
 • Afbeelding van een EDI Intelligent geconnecteerd laadstation 2 stekkers

  Intelligent geconnecteerd laadstation 2 stekkers

  • Geschikt voor alle types (PH)EV
  • Monofasig en driefasig
  • Modulair vermogen tot 2 x 22 kW
  • Dubbele stekker om 2 wagens gelijktijdig te kunnen opladen
  • Zowel muur- als paalmontage mogelijk
  • Intelligent laadstation met toegang tot het EDI platform voor een compleet beheer van uw laadpunt(en) en laadpass(en)
  • Split billing

  Laadstation vanaf 2945 € + installatie

  Vraag een offerte
 • Foto van de Connected Cable

  Connected Cable

  • Geschikt voor alle type (PH)EV
  • Monofasig en driefasig
  • Modulair vermogen tot 22 kW
  • Cable is verkrijgbaar in 5 meter, 7,5 meter en 10 meter lengte
  • Zonder RFID controle
  • Split billing
  • Schuko-aansluiting (16A en 32A industriële stekker mogelijk)

  Kabel vanaf 1299 €

  Meer info

Aankoopprijzen op 13/12/2021, wijzigingen mogelijk zonder voorafgaande kennisgeving. Bij verkoop door externe dienstverleners gelden de prijzen als indicatie, onder voorbehoud van de aanvaarding door deze dienstverleners en onder voorbehoud van eventuele tariefwijzigingen die unilateraal door deze dienstverleners worden bepaald. Niet-contractuele afbeeldingen.

*Het btw-stelsel dat op de installatie van toepassing is, wordt beheerst door de wettelijke voorwaarden, volgens de FOD Financiën (https://finances.belgium.be/nl). Dit zijn de voorwaarden om als particulier in aanmerking te komen voor het btw-tarief van 6% : (i) uw woning is minstens tien jaar oud, (ii) uw woning wordt uitsluitend of hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt, (iii) de uitgevoerde werken (omvorming, renovatie, verbetering, herstelling of onderhoud, met uitzondering van schoonmaak) worden rechtstreeks aan u, de 'eindverbruiker' (d.w.z de eigenaar, de vruchtgebruiker, de huurder, …) in rekening gebracht.

Onze partners

Waarom kiezen voor de EDI-laadoplossingen ?

EDI – Electric by D’Ieteren biedt u een compleet assortiment laadoplossingen, afgestemd op de technische kenmerken van elektrische wagens en plug-in hybrides. Dat omvat zowel laadstations voor bij u thuis of op het werk als laadpassen waarmee u toegang krijgt tot een van de grootste laadpuntennetwerken in Europa. EDI zorgt voor de Home Check, de installatie, de activatie en de eenvoudige en handige EDI Charging-app. Daarnaast biedt EDI u zonnepanelen aan, zodat u ook op zonne-energie kunt rijden. 

 
 

Odoo + afbeelding en tekst

EDI-app met  handige functies

Dankzij de gratis EDI app vindt u snel en efficiënt de beschikbare laadstations terug. Superhandig voor (snel)laden onderweg of op locatie!

1. Laadsessies volgen in real time

2. Follow-up van de kosten van elke laadsessie

3. Zoekfunctie met kaart laadpalen België/Europa

4. Beschikbaarheid laadstations

 

Download nu de EDI-app:

    

Toegang tot één van de grootste laadpuntennetwerken in België en Europa

Bovendien kan de laadpas volledig voor een kleine vergoeding worden aangevraagd en geactiveerd! Bij laadsessies geldt een uiterst kleine marge van 0,02 of 0,03 euro per geladen kWh. Vandaag het meest voordelige aanbod van laadpassen in België!


Uw EDI-installatie in 5 stappen

 
 

    Online aanvraag via het formulier

Wacht niet en vraag vandaag nog uw offerte aan!   Gratis audit van uw installatie

Een technieker komt ter plaatse voor een offerte op maat van uw huidige elektrische infrastructuur.    Bevestiging van uw gepersonaliseerde offerte

U ontvangt uw offerte per mail en kan ze meteen online bevestigen.   Installatie van uw laadstation

Boek een geschikte datum voor de installatie in onze online kalender.


   Onafhankelijke keuring van uw installatie

Een onafhankelijke specialist komt langs voor de finale keuring.

Veelgestelde vragen over laadstations

1. Veiligheid: Tijdens het laden is  het belangrijk om de veiligheid ten allen tijde te garanderen. De EDI laadstations zijn uitgerust met een DC lekstroom detectiecomponent, die uw huis beschermt tegen een mogelijke DC stroom van een elektrisch voertuig. 2. Split-billing: De intelligente functie "split-billing" laat u toe om de elektriciteitskosten voor het huiselijk gebruik te scheiden van de kosten van professioneel gebruik voor het voertuig. De laadkosten voor de elektrische wagen kunnen hierdoor doorgerekend worden aan uw werkgever. 3. Gebruiksgemak: U hoeft geen kabels bij u thuis of in uw wagen te bewaren. Het gebruiken van een laadstation verhoogt het gebruikensgemak aangezien u enkel de vaste kabel van het laadstation dient in te pluggen. Laden was nog nooit zo gemakkelijk.

Als werknemer kunnen uw energiekosten voor het opladen van uw bedrijfswagen vergoed worden door de werkgever via de optie "Split-billing". U blijft uw rekening betalen aan uw energieleverancier thuis, en onze partner LMS maakt een factuur op voor uw werkgever en een creditnota voor de werknemer. De werkgever moet deze werkwijze dus vooraf goedkeuren. De door LMS georganiseerde terugbetaling duurt meestal tussen de 4 en 6 weken. Voor het opladen op openbare laadstations worden de kosten rechtstreeks aan uw werkegever gefactureerd.

Als werkgever en wagenparkbeheerder heeft u de mogelijkheid om de kosten voor het opladen van de voertuigen van uw werknemers te dekken via het "Split-billing"-mechanisme. U bepaalt een vast vergoedingsbedrag per kWh voor al uw medewerkers dat als basis zal dienen voor de berekening van het elektriciteitsverbruik van de voertuigen van uw medewerkers. Via het LMS-platform heeft u ook toegang tot het verbruik en de vergoedingen van al uw medewerkers.

Ja, EDI-oplaadstations zijn compatibel met alle elektrische voertuigen die voldoen aan de Europese normen. EDI oplaadstations zijn standaard uitgerust met een Type 2 connector of stekker hetgeen Europese standaard is. 

Een standaard installatie, inclusief een audit en keuring van uw elektrische installatie, kost ongeveer 920 euro inclusief btw (6%).

De laadsnelheid van uw auto kan worden geschat door het vermogen van uw batterij (uitgedrukt in kWh) te delen door het theoretische vermogen van uw AC-lader. In de praktijk zal de batterij van uw elektrische auto nooit helemaal leeg zijn en afhankelijk van verschillende parameters (de buitentemperatuur) kan de oplaadsnelheid variëren, zelfs tijdens het opladen.