2.000 EDI-Oplaadinstallaties voor zakelijke KBC-klanten

KBC en EDI – Electric by D’Ieteren bundelen de krachten om de energietransitie van de mobiliteit in België te faciliteren

In een context die gunstig is voor de elektrificatie van bedrijfswagens, met name dankzij een gunstig fiscaal regime, garandeert EDI – Electric by D’Ieteren vóór maart 2023 de installatie van oplaadstations bij 2.000 zakelijke KBC-klanten. ​ Door dit tijdschema te respecteren kunnen zij profiteren van het hoogste tarief voor de aftrekbaarheid van de installatiekosten. De reservatie van de oplaadpunten zal op een eenvoudige en efficiënte manier gebeuren via de KBC-app die actief wordt gebruikt door de beoogde klanten.

De elektrificatie van voertuigen is aanzienlijk versneld ten gevolge van de wet-Van Peteghem en de belastingaftrek die met name wordt toegekend voor de installatie van oplaadstations. Dit fiscale regime is evenwel degressief in de tijd, om de energietransitie van voertuigen te versnellen en zo hun koolstofvoetafdruk zo snel mogelijk te verkleinen. Zo staat de wet-Van Peteghem tot 31 maart 2023 een belastingaftrek toe van maximaal 200% van de installatiekosten van oplaadstations, die na die datum geleidelijk afneemt.

KBC zal dan ook een Smart Pack aanbieden aan de eerste 2.000 klanten die daarom vragen. Dit pakket omvat het EDI-oplaadstation, de installatie ervan vóór maart 2023 en de certificatie van de installatie door een erkend organisme. De klanten zullen ook kunnen profiteren van de 24/7 bereikbare dienst na verkoop van EDI, factuursplitsing (split billing), waarmee de terugbetaling van de oplaadkosten automatisch kan worden geregeld tussen werknemer en werkgever, alsook toegang tot 300.000 openbare oplaadpunten in Europa via de EDI-kaart.

Karin Van Hoecke, General Manager Transformation & Data KBC: “Door samen te werken met EDI bieden wij onze ondernemersklanten de mogelijkheid om – ondanks de grote vraag in de markt – tijdig een laadpaal te installeren op de voor hen meest geschikte locatie. Dan kunnen ze alsnog gebruik maken van het fiscale gunstregime. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid tot factuursplitsing om professioneel en privéladen boekhoudkundig apart te verwerken. De integratie van deze service in KBC Mobile zorgt voor een efficiënt, gebruiksvriendelijk en eenvoudig aanvraagproces. Zo willen we onze ondernemersklanten ondersteunen in hun transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering, niet enkel door adviesverlening maar ook door concrete ontzorging, zodat zij zich kunnen concentreren op wat voor hen echt belangrijk is: ondernemen.”

EDI is momenteel marktleider met meer dan 10.000 oplaadpunten geïnstalleerd in heel België.

Nicolas Paris, Managing Director EDI: “KBC engageert zich concreet voor de ecologische transitie van de mobiliteit van zijn cliënten. Het bedrijf vereenvoudigt de klantervaring dankzij zijn beheersing van digitale technologie door ons rechtstreeks met de klanten in contact te brengen, waardoor zij veel tijd besparen. Wij zijn verheugd te mogen samenwerken met een partner zoals KBC, een topper op het vlak van digitale diensten.”

Perscontacten:

KBC: ​ Stef Leunens - stef.leunens@kbc.be - 00 32 495 52 43 51

EDI: ​ ​ ​ Nicolas Paris - nicolas.paris@edi.be - 00 32 499 31 85 64

D'Ieteren: Jean-Marc Ponteville - jean-marc.ponteville@dieteren.be - 00 32 497 57 77 67