Maak uw vakantiehuis extra aantrekkelijk dankzij de samenwerking tussen Ardennes-étape en EDI

Ardennes-étape en EDI werken samen met als doel het verblijf in de Belgische Ardennen aangenamer te maken voor mensen die met een elektrisch voertuig reizen.

Ardennes-étape en EDI werken samen met als doel het verblijf in de Belgische Ardennen aangenamer te maken voor mensen die met een elektrisch voertuig reizen. Als u kiest voor de oplaadoplossing die het beste past bij uw vakantiewoning, kunnen uw bezoekers op uitstap vertrekken met 100% opgeladen batterijen. Bovendien keren ze weer net zo gemakkelijk huiswaarts als bij hun heenreis.

Het eerste vakantiehuisje van Ardennes-étape dat mocht profiteren van de aanbieding in samenwerking met EDI, werd in de zomer uitgerust. We hebben enkele blije eigenaars ontmoet, die enthousiast waren over het idee dat ze een extra dienst zouden kunnen aanbieden aan hun klanten.

 "We hebben de kans gekregen een geconnecteerde laadpaal te installeren dankzij de samenwerking tussen Ardennes-étape en EDI", vertellen Marc en Maria Bonhomme van het vakantiehuis Bon Home in Hèvremont. Deze aangename plek biedt plaats aan 18 personen en beschikt over al het comfort dat men mag verwachten van een 4-sterrenverblijf: een grote tuin, een biljarttafel, een speelruimte, een binnenzwembad ... Er ontbrak maar één ding om de vakantiewoning perfect te maken: een laadpaal!

"Onze klanten komen uit alle hoeken van België en uit het buitenland. We zien steeds meer elektrische wagens arriveren. Sommige gasten laadden hun voertuig op aan de stopcontacten van het huis. Dat is niet echt ideaal; het is heel traag en kan zelfs gevaarlijk zijn. Gelukkig hebben we nooit problemen gehad, maar het was wel tijd om een geschikte oplossing te zoeken."

Nu zijn er dankzij de EDI-laadpaal geen risico’s meer voor de elektrische infrastructuur en is het opladen heel gemakkelijk. Bovendien misstaat de laadpaal helemaal niet op de parking van de vakantiewoning. Maria Bonhomme verbaast zich zelfs over de grootte: de laadpaal is veel kleiner dan ze had verwacht en verstoort de harmonie van de plek totaal niet.

Gezien het grote aantal elektriciteitsaansluitingen en de hoeveelheid gebruikte elektriciteit voor de behoeften van de vakantiewoning, werd een systeem van load balancing (dynamisch oplaadbeheer) geïnstalleerd en geprogrammeerd. "En het is een Siemens, dat is kwaliteit! ", zegt Marc Bonhomme enthousiast, want als leraar elektriciteit en automatisatie interesseert hij zich in het werk van onze technici. Dankzij dit systeem kunt u het voertuig op elk moment aansluiten zonder het risico te lopen dat de zekeringen springen. De laadpaal past zijn oplaadvermogen voortdurend aan op basis van de beschikbare elektriciteit. 

Met de geconnecteerde EDI-laadpaal kunt u ook het oplaadtarief voor de gasten in uw vakantiewoning kiezen. Zij kunnen dan hun eigen oplaadkaart gebruiken zoals bij alle openbare laadpalen. Dat is superhandig en iedereen is erbij gebaat.

"Ik was zelf al overtuigd van elektrisch rijden", vertelt Maria ons. "Ik rijd nu een jaartje met een Volkswagen ID.3 en heb er echt plezier aan. Ik zou niet meer met een klassieke auto willen rijden. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet meer terug.” Maria rijdt rond in Wallonië, maar heeft ook al verschillende roadtrips buiten onze landgrenzen gedaan. Met de EDI-oplaadkaart, die toegang geeft tot meer dan 300.000 openbare laadpalen verspreid over 25 Europese landen, is dat heel gemakkelijk! En nu zal ze haar wagen ook kunnen opladen aan haar nieuwe laadpaal en haar vrienden kunnen voorstellen dat ook te doen. Bovendien zal ze alle verbruiksgegevens kunnen volgen op het platform en op de EDI-app.

Het spreekt voor zich: zo'n service aanbieden is een echte troef die garandeert dat klanten 100% tevreden en 100% opgeladen weer naar huis vertrekken. En misschien komen ze nog een keertje terug!

Bent u ook eigenaar van een vakantiewoning op Ardennes-étape?

Vraag een offerte op maat aan

Over Ardennes-étape

Ardennes-étape is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen in de Ardennen. Wat er zo sterk aan is? Alle vakantiewoningen worden met zorg geselecteerd en zijn perfect om er een weekend of enkele dagen met vrienden, met z’n tweetjes of met het gezin door te brengen. Er is keuze tussen meer dan 1.600 vakantiehuizen in de Belgische Ardennen, met binnen- of buitenzwembad, jacuzzi, sauna, speelruimte, biljarttafel, speelveld, afgesloten tuin, goed uitgeruste keuken en zelfs laadpalen voor elektrische voertuigen! De vakantiehuizen van Ardennes-étape zijn stuk voor stuk uniek en bieden u een nieuw niveau van comfort en uitrusting, aangepast aan uw behoeften en wensen. Voor elk budget en voor elk wat wils.


EDI - Electric by D'Ieteren - heeft Go Solar overgenomen
De dochtermaatschappij van D'Ieteren koppelt voortaan haar aanbod oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen aan het installeren van fotovoltaïsche panelen en batterijen en geeft zo de elektromobiliteit in België een duwtje in de rug