Uw laadpas

FAQ

Opladen is mogelijk in heel Europa. Met de EDI-applicatie kunt u de laadstation terugvinden., er bestaan ook andere sites. Let op: om te herladen op openbare laadstations in België of in het buitenland, moet de optie "Roaming" van uw laadpas geactiveerd worden. U kunt dit doen via uw account op edi.evc-net.com.

Uw EDI laadpas geeft u toegang tot het grootste openbare oplaadnetwerk in Europa, inclusief snellaadstations (bijv. het IONITY-netwerk). Sommige exploitanten van laadstationswerken met een gesloten netwerk waardoor u geen toegang heeft met uw EDI-kaart (bijv. Tesla). De openbare oplaadstations die toegankelijk zijn met de EDI-laadkaart kunnen worden geraadpleegd via de EDI Charging-applicatie en op de website www.edi.evc-net.com/Locations.

Hoeveel kost een laadpas?

De EDI laadkaart kost €9,99 inclusief BTW (€8,26 exclusief BTW) en kan aangevraagd worden op onze website.

De EDI laadkaart geeft u toegang tot het grootste openbare oplaadnetwerk van Europa. U dient uiteraard eerst uw online account aanmaken om hiervan gebruik te kunnen maken. De EDI laadpas kan u ook gebruiken om uw laadstation te activeren bij u thuis (tenzij u hebt gekozen voor Plug & Charge) en kan u gebruik maken van online diensten zoals split billing.

Een abonnement is vereist vanaf het moment dat uw terminal is aangesloten op het EDI-beheerplatform en voor technische ondersteuning. Dit platform laat u toe de goede werking van uw terminal te controleren, software-updates te maken, u te authenticeren op uw terminal, de facturatie uit te voeren in geval van split billing, .... Voor professionals die hun terminals in semi-publieke of publieke modus willen plaatsen, is een specifiek abonnement essentieel om toegang door derden toe te staan en om transacties te factureren.

Het abonnement omvat technische ondersteuning voor uw laadstation, transactiebeheer (split billing), authenticatie op uw laadstation via uw EDI-laadpas.

Om uw kaart te activeren, gaat u naar uw account www.edi.evc-net.com, in het menu "Gegevens", tabblad "Kaarten" en klikt u vervolgens op de knop "Kaart toevoegen". Vervolgens voert u het kaartnummer in, activeert u roaming als u via uw kaart toegang wilt krijgen tot de openbare laadstations en slaat u op. Dat is het! Opgelet, de activering op het hele openbare netwerk kan tot 48 uur duren, omdat deze informatie moet worden verspreid onder alle beheerders van de openbare laadstation. DOe dit zeker tijdig voordat je naar het buitenland gaat!

Om uw account aan te maken, gaat u naar www.edi.evc-net.com, registreert u zich als particulier of bedrijf, vult u de gevraagde informatie in en accepteert u de Algemene Voorwaarden.

Op de website www.edi.evc-net.com vindt u alle informatie met betrekking tot uw elektrische oplaadbeurt. U hebt toegang tot een algemeen overzicht van uw verbruik, de mogelijkheid om al uw transacties te exporteren, de configuratie van uw profiel, de toevoeging van een oplaadkaart, al uw facturen en terugbetalingen en toegang tot uw laadstation(s) en hun respectievelijke verbruik.

Bij het aanmaken van uw account kunt u een kaart aanvragen. Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met EDI, hetzij via het formulier op de website www.edi.be, hetzij telefonisch op +32 2 260 26 60.